Hovenier Leiden

Hortus Artifex is een hovenier met veel klanten in regio Leiden. Willem Leenen, David van Eik en hun team zijn al jaren de vertrouwde hovenier bij menig huishouden of bedrijf in Leiden. Of het nu gaat om het onderhouden van een bestaande tuin, het aanleggen van een nieuwe tuin, of het volledig ontwerpen, aanlegggen en beplanten van a tot z, wij zijn de hovenier die je zoekt.

Hortus Artifex, uw hovenier voor regio Leiden

Ons werkgebied bevindt zich voornamelijk in de regio Leiden en de Bollenstreek. Maar eigenlijk maakt het ons niet uit waar u woont. Wij oefenen ons vak uit met passie en komen daarom ook graag bij u thuis als het iets verder is. 

Complete hovenier

Om een klant goed van dienst te kunnen zijn, zorgen wij voor goed opgeleid personeel en hebben wij alle gangbare disciplines die u van een goede hovenier mag verwachten, in huis. En daar houd het niet op. Wij hebben bijvoorbeeld ook speciaal opgeleide boomverzorgers in dienst.

Specialismen

Mocht u zich afvragen of wij de juiste hovenier zijn voor uw klus in Leiden, dan staan hieronder nog eens onze specialismen op een rijtje:

 • Tuinaanleg:
  Een nieuwe tuin van A tot Z. Op basis van uw ontwerp of dat van een tuinarchitect, het is allemaal mogelijk. Wij denken ook graag met u mee.
 • Tuinontwerp:
  Wij werken samen met ervaren tuinontwerpers en kunnen u helpen bij de juiste keuze. Iedere ontwerper heeft een eigen stijl en wij weten goed wie welke stijl beheerst. Daarnaast hebben wij zelf ook de nodige tuinen ontworpen. Hortus Artifex is dus een goed startpunt voor een tuinontwerp.
 • Tuinonderhoud:
  Grote of kleine tuin, dakterras of bedrijfstuin, allen hebben onderhoud nodig. Wilt u dit uitbesteden? dan bent u bij Hortus Artifex aan het juiste adres.
 • Boomverzorging:
  Een aparte specialisatie die niet iedere hovenier u kan bieden. Wij kunnen dat wel en hebben gecertificeerde mensen in huis om dit ook goed en verantwoord te doen.