Hortus Artifex

Tuinontwerp

Ontwerp tot Realisatie: Hortus Artifex

Bij de aanleg van een nieuwe tuin, adviseren wij om een van te voren een ontwerp van uw tuin te laten maken. Al jaren hebben wij onze vaste partner tuinontwerper Niels Timmers die onze klanten helpt met het uitwerken en realistisch maken van de wensen en de toekomstige tuin. 

Wie is de tuinontwerper Niels Timmers?

Niels heeft bijna 20 jaar ervaring als vakbekwaam hovenier, werkzaam in de mooiste tuinen van Wassenaar, Den Haag, Leiden, Amsterdam en in de Bollenstreek. Van grote villa tuinen tot dakterrassen, van kleine stadtuinen tot de tuinen van het koninklijk huis. Met als absoluut hoogtepunt het realiseren van een project van werelds bekendste tuinontwerper, Piet Oudolf. Al deze ervaring, en de nodige opleidingen hebben hem gemaakt tot de tuinontwerper die hij nu is.

“Een tuin moet voor mij perfect zijn, het geheel moet kloppen. Perfectionistisch, met oog voor de kleinste details”. Maakt Niels dan alleen maar strak gestylde tuinen? Nee! Juist de tuinen met oog voor de kleinste details in de beplanting maken de ontwerpen van Niels uniek, met soms een bijzonder detail in het gebruik van exclusieve materialen” 

Het begint met een bezoek en uw wensen

Nadat u contact heeft opgenomen met Hortus Artifex bestaat er een grote kans dat u daarna met Niels in contact komt. Hij zal, aan de hand van een bezoek aan uw tuin, en het bespreken van uw wensen, u een vrijblijvende offerte toesturen. Ook probeert hij in het gehele ontwerpproces rekening te houden met het budget wat u beschikbaar heeft voor uw droomtuin. Bij akkoord begint Niels met het maken van een concept ontwerp dat hij na een aantal weken samen met fotorealistische 3D impressies bij u komt presenteren.   

Tijdens deze presentatie, bespreekt hij het gehele plan met u. Uiteraard is dit ook het moment dat u nog een aantal aanpassingen kunt doen.

De 3D tekening zorgt voor een perfect beeld van uw toekomstige tuin

Aan de hand daarvan zal alles worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp met beplantingsplan, Aan de hand daarvan zal alles worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp met beplantingsplan, verlichtingsplan, matenplan en 3D impressies van uw toekomstige tuin. Daarnaast zal er nog een fotorealistische 3D animatie getoond worden, zodat u een perfect beeld krijgt van uw toekomstige tuin. 

Het voordeel van een 3D animatie is het voorkomen van verrassingen achteraf. Door het gebruik van exclusief ontwerpsoftware kan hij het ontwerp fotorealistisch aan u presenteren.  

Hierna zal hij het gehele plan doorsturen naar ons, team Hortus Artifex, zodat wij, aan de hand van het ontwerp, een offerte kunnen maken om uw tuin te gaan realiseren.

Voor meer informatie, inspiratie en een vrijblijvende afspraak

Wilt u liever nog meer informatie of zoekt u inspiratie in tuinen van klanten die u voorgingen? Neem dan een kijkje op de site www.timmerstuinontwerp.nl. Indien u direct een afspraak wilt maken, vul dan onderstaand formulier in en Niels neemt zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ook een mooie Hortus Artifex tuin?

Laten we in contact komen, wij zijn erg benieuwd naar uw wensen.